24 Μαρ 2009

Προτάσεις Φ.Ο.Σ.

Μετά το Α’ Συνέδριό της η παράταξή μας είναι στην ευχάριστη θέση να σας παρουσιάσει τις νέες της προτάσεις:

Προτάσεις Φ.Ο.Σ.

-Θεμελίωση της Παιδείας στην ορθή και αντικειμενική γνώση της Ελληνικής, συμβατικής και μη, Ιστορίας και την ανάπτυξη υγιούς πατριωτικού φρονήματος, μέσω της καλλιέργειας της κλασικής ανθρωπιστικής παιδείας και της Ελληνορθόδοξης ανατροφής. Μεταρρυθμίσεις στο σύνολο του εκπαιδευτικού μας συστήματος.

- Αύξηση της κρατικής χρηματοδοτήσεως, προκειμένου να καλλιεργηθούν οι Έλληνες και να ελέγχουν την εκάστοτε πολιτική εξουσία, διεκδικώντας όσα δικαιωματικά τους ανήκουν.

-Προάσπιση του δημόσιου τμήματος του εκπαιδευτικού συστήματος.

-Για την εισαγωγή στα Τριτοβάθμια εκπαιδευτικά μας Ιδρύματα προτείνουμε την κατάργηση των πανελλαδικών εξετάσεων.
Η εισαγωγή στα πανεπιστήμια να γίνεται με μια αίτηση και τα απαραίτητα δικαιολογητικά (π.χ. απολυτήριο Λυκείου) στις γραμματείες των σχολών που θα επιλέξει ο κάθε μαθητής-φοιτητής.
Θα παρακολουθεί τα μαθήματα του πρώτου έτους και τον Ιούνιο θα δίνουν εξετάσεις. Με τον τρόπο αυτό ο κάθε φοιτητής θα σπουδάζει αυτό που επιθυμεί και όχι ότι βγάλει η ρουλέτα των πανελλαδικών σύμφωνα με τις προτιμήσεις των άλλων. Έτσι κάνοντας, αύριο που θα βγει στην αγορά εργασίας, αυτό που αγαπά σίγουρα θα το κάνει καλύτερα. Άρα περισσότερες πιθανότητες για εύρεση εργασίας αλλά το κυριότερο δημοκρατία και ελευθερία στην επιλογή του μέλλοντος μας.

- Να υπάρχει ανωνυμία στα γραπτά των εξεταζόμενων φοιτητών στο πρότυπο των σημερινών πανελλαδικών. Tα στοιχειά του κάθε φοιτητή θα ανοίγουν στις γραμματείες όπου θα ανακοινώνονται οι βαθμοί.

-Να έχει την δυνατότητα ο φοιτητής να διαλέξει τον τρόπο που θα αξιολογηθεί. Προτεινόμενοι τρόποι αξιολόγησης προς επιλογή των φοιτητών είναι: με γραπτές εξετάσεις, με απαλλακτική εργασία, με προόδους.
Eίμαστε υπέρ της κατάργησης της προφορικής εξέτασης διότι είναι πολύ υποκειμενική και εύκολα γίνεται τρόπος εκπλήρωσης συναλλαγών μεταξύ καθηγητάδων και φοιτητοπατέρων.

-Ένα σύγγραμμα για κάθε μάθημα. O φοιτητής καλείτε χωρίς να γνωρίζει το περιεχόμενο 2 βιβλίων να επιλέξει το ένα από αυτά. Δεν υπάρχουν κριτήρια για αυτήν την επιλογή, κατάλληλος για αυτό είναι ο διδάσκων καθηγητής. Άρα όχι στην επιλογή συγγραμμάτων από τους φοιτητές.

-Οι δηλώσεις των μαθημάτων να γίνονται στο προηγούμενο εξάμηνο για το επόμενο, 2 με 3 βδομάδες πριν την εξεταστική. Με αυτόν τον τρόπο θα προλαβαίνουν να γίνονται οι παραγγελίες των βιβλίων και ο κάθε φοιτητής θα παίρνει τα βιβλία του στην αρχή του νέου εξαμήνου και όχι στην αρχή της εξεταστικής

-Ιδιωτικά Πανεπιστήμια .Ναι στην ίδρυση τους.
Αυστηρότατος κρατικός έλεγχος όπως υπάρχει και στα ιδιωτικά σχολεία σήμερα. Κοινά συγγράμματα σε Δημόσια Πανεπιστήμια και Ιδιωτικά που ασχολούνται με το ίδιο αντικείμενο σπουδών.
15% των θέσεων στο κράτος για φοιτητές οικογενειών 5+ παιδιών αλλά και άπορων οικογενειών.
Ειδική φορολογία των διδάκτρων(πχ το 10%) τα οποία θα είναι ένα επιπλέον κονδύλι για την χρηματοδότηση των Δημοσίων πανεπιστημίων.
Αντίστοιχη νομοθετική ρύθμιση προτείνουμε και για τις υπόλοιπες βαθμίδες.

- Προτείνουμε επαναλειτουργία της ΕΦΕΕ, με την συμμετοχή όλων των παρατάξεων που εκπροσωπούνται τουλάχιστον σε 5 σχολές. Τα 200 μέλη του πανσπουδαστικού συνεδρίου, να προκύπτουν από τα ποσοστά των παρατάξεων, και 5 μέλη από όλες τις υπόλοιπες παρατάξεις, συν 5 πρόσθετα μέλη και στις παρατάξεις που τα μέλη τους ορίζονται βάση ποσοστού, πχ πανελλαδικά ποσοστά: ΔΑΠ 40%, άρα 80 μέλη συν πέντε σύνολο 85 εκπρόσωποι. ΠΑΣΠ: 25% άρα 50+5=55 εκπρόσωποι. ΠΚΣ 15% άρα 30+5=35 εκπρόσωποι. ΑΡ.ΕΝ. 6% άρα 12+5=17 εκπρόσωποι, ΕΑΑΚ 8%, άρα 16+5=21 εκπρόσωποι.

Φ.Ο.Σ. : 5 εκπρόσωποι,
Αγωνιστικές κινήσεις: 5 εκπρόσωποι,
κτλ.

ΣΥΝΟΛΟ: πχ 223 εκπρόσωποι, οι οποίοι και θα εκλέξουν το ΚΣ της ΕΦΕΕ.

- Υποχρεωτική συμμετοχή όλων των εγγεγραμμένων φοιτητών στις φοιτητικές εκλογές.
- Συμμετοχή των μελών των γραμματειών στις εφορευτικές επιτροπές των εκλογικών διαδικασιών.
- Δωρεάν συγγράμματα για όλους τους φοιτητές.
- Αξιολόγηση καθηγητών-ιδρυμάτων.
- Αλλαγή του πλαισίου που διέπει το άσυλο.

ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ, ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ… ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ…

ΑΓΩΝΑΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου